fbpx

Burco Coast schenkt beademingstoestel aan AZ Damiaan Oostende.

category

werfinfo CTP

author

baelskaai2017

PERSBERICHT
Oostende, 21 april 2020

Burco Coast en Decat Energy Technics schenken beademingstoestel aan Oostends ziekenhuis AZ DAMIAAN

 

Projectontwikkelaar Burco Coast schenkt samen met technische multi-technieken integrator Decat Energy Technics een gesofisticeerd beademingstoestel aan de dienst Anesthesiologie en Kritieke Zorgen van AZ Damiaan.

Beide bedrijven zijn sterk verbonden met Oostende en daardoor hebben Jean De Cloedt en Lieven Decat het initiatief genomen om een positieve en duurzame bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg tijdens deze crisis, en contacteerden het lokale ziekenhuis AZ Damiaan.

Dokter Hoogmartens, diensthoofd anesthesiologie, is samen met de 12 collega’s anesthesisten zeer verheugd met deze gulle schenking: “Dit toestel kan van pas komen bij de behandeling van coronapatiënten die een ingreep moeten ondergaan en zo nodig ook voor de beademing van coronapatiënten op intensieve zorgen. Door de grootte van het toestel is het mobiel en zeer breed inzetbaar, zowel in als buiten het operatiekwartier.”

Dino Bailliere en Sofie van Loo van projectontwikkelaar Burco Coast en Lieven Decat van Decat Energy Technics zijn geconfronteerd met werven die stopgezet werden, maar proberen hun technisch personeel toch nog zinvol in te zetten. Zo detacheert Decat sinds enkele weken technische specialisten naar de Aalsterse firma Medec International waar ze helpen met de bouw van beademingstoestellen voor ziekenhuizen. Zowel Decat als Medec maken deel uit van de investeringsgroep Saffelberg Investments.

AZ Damiaan Oostende is net zoals alle ziekenhuizen op zoek naar een uitbreiding van hun intensive care capaciteit, dus hebben Burco Coast en Decat samen beslist om zo’n Medec anesthesie-beademingstoestel te schenken. Deze zal in ontvangst worden genomen op dinsdag 21 april om 10.30 uur door dokter Filip Hoogmartens en dokter Luk De Vlieger.

Een bewijs dat ondernemers, zelfs wanneer ze zelf geconfronteerd worden met een uitzonderlijke crisis, nog steeds hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen opnemen.

 

Over Burco Coast

Burco Coast, deel uitmakend van de Jean De Cloedt Group, is al jaren actief als projectontwikkelaar in Oostende op de H. Baelskaai (CentralPark@Sea). Buiten de Kust is de groep ook actief in Polen en BrusseL.

Een gelijkaardig initiatief loopt er ook tussen Jean De Cloedt en AZ Delta te Brussel.

Eveneens wordt het Project “Medical Equipment for Belgium” gesteund door de zustervennootschap Burco.

Meer informatie? Sofie van Loo sofie.vanloo@burcocoast.be +32 470 37 57 68

 

 

Over Decat Energy Technics

Decat, installatiebedrijf met een omzet van € 40.000.000 specialiseerd in studie, uitvoering, beheer, opvolging en onderhoud van MULTITECHNIEKEN in gebouwen en in diverse toepassingen op stadsniveau. Verwarming – ventilatie – klimatisatie – sanitair en elektriciteit is de core business. De groei van het bedrijf gebeurt organisch aangevuld met acquisities van bedrijven die de huidige activiteiten kunnen versterken, mits deze compatibel zijn met de bedrijfscultuur, die de nadruk legt op klantentevredenheid, teamwork en vertrouwen.

 

 

Meer informatie? Lieven Decat lieven@decat.be +32 497 52 81 82

 

 

Over Az Damiaan

Az Damiaan Oostende is een toekomstgericht algemeen ziekenhuis. Bezield door onze baseline ‘Dicht bij het leven’ streeft Az Damiaan naar een kwaliteitsvolle en patiëntgerichte gezondheidszorg voor de bevolking van Oostende en de regio. Az Damiaan zet in een modern nieuwbouwziekenhuis haar ambitie kracht bij om meer dan ooit haar visie ‘Samen met u voor de beste zorg” elke dag waar te maken. Az Damiaan maakt deel uit van het ziekenhuisnetwerk KOM (Kust, Ommeland en Meetjesland) en wil, samen met zeven andere zorginstellingen, kennis en expertise bundelen om de zorg dicht bij de patiënt te brengen.

Meer informatie? Kevin Mollet kmollet@azdamiaan.be +32 478 41 91 93

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontdek als eerste de nieuwe projecten en residenties op de Baelskaai Oostende.

Info & Verkoop

Wil je meer info of een bezoek plannen?
Contacteer Sofie Van Loo via 0470 37 57 68 of info@baelskaai.be
Onderstaande verkoopskantoren helpen je graag.

[one_third]
Bouwheer Burco Coast

0470 37 57 68
info@baelskaai.be
[/one_third]

[one_third]

059 55 10 50
info@dermul.be
[/one_third]

[one_third]
Immokantoor Key Immo
0468 13 77 64
els@keyimmo.be
[/one_third]

 

©2021 Burco Coast | ImprintDisclaimercookiesAlgemene voorwaarden

Locatie

H. Baelskaai 20
8400 Oostende

[huge_it_maps id=”1″]