fbpx
Baelskaai logo

Masterplan

Een groene oase aan zee

zoals nergens anders aan de kust

Waterfront living

een internationaal succesverhaal

Overzicht Nieuwbouwappartement site Baelskaai in Oostende

De vergeten dokken leven opnieuw op tot een hippe, nieuwe stadsbuurt. Oosteroever wordt stap voor stap het meest verrassende district aan de zee.

Totale transformatie

Project Oosteroever is nog maar het begin. De nieuwe buurt maakt deel uit van een groter plan. De modernisering van het Militair Hospitaal, de sanering van de duinengordel of de renovatie van Fort Napoleon: ze maken allemaal deel uit van de herontwikkeling van de historische vissersbuurt.

Inspiratie uit wereldsteden

Haventraditie met een wereldse toets. Oosteroever vindt inspiratie bij andere (internationale) havensteden: Amsterdam, Barcelona maar evengoed Oslo. Met ruimte voor modern leven, recreatie, horeca, cultuur en werken.

Authentieke klasse, tijdloze rust

Met respect voor de omgeving en de geschiedenis is het project Baelskaai een woonconcept op maat van Oosteroever. De sterke architectuur geeft de Baelskaai en de Victorialaan een nieuw elan. Van de grote binnentuin tot de bouwvolumes: je kiest voor optimale bezonning en unieke zichten op dok, stad, zee en groen.

Masterplan baelskaai bovenaanzicht

Adem de
zilte zeelucht

en herbeleef de rijke
geschiedenis

Nieuwbouwappartment site Baelskaai

Leven en beleven

De havenarchitectuur en de traditie zijn hier alomtegenwoordig. Je ademt de zilte zeelucht terwijl de uitstraling van de gebouwen je herinnert aan de rijke geschiedenis. Met een duidelijke keuze voor baksteenarchitectuur bouwt Burco Coast op succesprojecten zoals Hafen-City in Hamburg en Puerto Madero in Buenos Aires.

Verkeersluwe omgeving

Spelende kinderen, fietsende bewoners of ontspannen wandelaars: dankzij de wandel- en fietszones geniet je aan de Baelskaai van een veilige en rustige omgeving. Parkeer gemakkelijk in de ondergrondse parking. Uiteraard hebben hulpdiensten wel altijd en overal vlotte doorgang over de ganse site.

CentralPark @Sea

Groene oase aan zee

Zeg je New York, dan denk je aan Central Park. Een groene long en een ongerept rustpunt in het hart van een van de drukste wereldsteden: natuurlijk spreekt Central Park tot de verbeelding. Burco Coast brengt die rust naar Oostende. Want levenskwaliteit staat voorop. Inclusief prachtig uitzicht. Vooraan geniet je van de haven, de Oostendse skyline en de vaargeul. Aan de achterzijde vormen het park, de fonteinen, de duinen en de parkvijver je groene oase aan zee.

Geïnspireerd door de duinen

Met de geborgenheid van de duinen en de vloeiende lijnen van het kustlandschap zit Central Park@Sea vol knipogen naar zijn locatie. Landschapsarchitectenbureau BUUR liet zich inspireren door Burle Marx en ontwierp de weelderige parkruimte in dialoog met de stoere Baelskaai. Het geeft wonen op Oosteroever een nieuwe, unieke identiteit.

Ontspanning voor jong en oud

Een grote omsloten tuin of ‘hortus conclusus’. Een speeltuintje in drijfhout. Een petanquebaan. Jong en oud vinden ultieme ontspanning in de groene binnentuin. ’s Avonds tovert de bijzondere verlichting het park om tot een magische plek. Met dank aan de op maat gemaakte lichtarmaturen van lichtkunstenaar Jéol, onder meer aan de burg en de vijvers.

100% ruimte, 100% privacy

Op de Baelskaai woon je in alle rust. In de beslotenheid van de groene binnentuin herbron je op je eigen tempo. Het grote ruimtegevoel draagt bij tot de privacy in en rond je woning. Je geniet maximaal van de omgeving en het unieke uitzicht door de verspreide inplanting van de gebouwen. Leef in alle comfort, zoals nergens anders aan de kust.

Cityriver

Dynamisch waterspektakel

Als een rode draad loopt Cityriver door Oosteroever. De kloppende waterader is voortdurend in beweging. Van kabbelend beekje bij warm en droog weer tot dynamische waterpartij bij hevige regenval. Het geeft je nieuwe woonomgeving een doorleefd karakter én vormt tegelijk de basis van een duurzaam waterbeleid.

Natuurlijke buffer

De bijzondere stadsrivier vormt de afwatering doorheen het publieke domein. Het regenwater komt niet rechtstreeks in de riolen terecht. Integendeel: via innovatieve afwateringskokers onder Central Park infiltreert het beetje per beetje opnieuw in de grond. Dat is wonen met een hart voor de natuur.

Groene omgeving

Cityriver maakt deel uit van een groter geheel. Met nieuwe bestrating, groene zones en uitgekiende maritieme verlichting krijgt het gebied langs de Victorialaan een fikse upgrade. Geniet meer van een echte belevingsstraat op wereldniveau.

Lichtarchitect

Guillaume Jéol

De verlichting combineert een charmante,
moderne look met een vleugje nostalgie.

Unieke verlichting door guilaume Jéol
Unieke verlichting door guilaume Jéol
Unieke verlichting door guilaume Jéol

Unieke verlichting rondom het ganse project Baelskaai. Dat is te danken aan de Franse lichtkunstenaar Jéol. Hij verheft functioneel licht tot een geheel eigen kunstvorm. Zo deed hij al eerder in het Centre Pompidou in Parijs en projecten in Lyon, Gent, Turijn en Pisa.

Charme en nostalgie

Geheel op maat van het woonproject en vol knipogen naar het vissersverleden: het zou de definitie kunnen zijn van het bijzondere lichtplan op de Baelskaai. De vorm van scheepsmasten zijn een ode aan de Oostendse vissersgeschiedenis en de unieke kades. Net als de verlichting in het centrale park combineren ze een charmante, moderne look met een vleugje nostalgie. Ideaal voor een sfeervolle avondwandeling.